Kenelle kiropraktikon hoito sopii?

Koulutetun kiropraktikon antama hoito sopii kaikenikäisille (ja kaiken kokoisille!). Hoitoon voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Tarvittaessa potilas ohjataan lääkärin konsultaatioon tai jatkotutkimuksiin.

Antamani hoito on turvallista, täsmällistä ja huolellista. Mahdolliset muut sairaudet otan aina tarkasti huomioon.  Osteoporoottisen eläkeläisen saama hoito on aivan erilaista, kuin nuoren huippu-urheilijan. Jokainen istumatyötä tekevä ihminen on varmasti hoidon tarpeessa. Raskaana olevan äidin selän ja lantion seuranta koko raskausajan läpi on hyvin tärkeää, unohtamatta synnytyksen jälkeistä hoitoa.

Lapset ja vauvat

Vastasyntynyt vauvakin olisi järkevä tuoda tarkistukseen, monta tulevaa harmia voidaan ennaltaehkäistä. Vauva on sattanut jo kohdussa olla ahtaassa, vinossakin asennossa, synnytyksessä hento niska on saattanut saada vaurioita.  Vauvojen hoito on oma erikoisalansa kiropraktiikassa, ja minulla on siinä vuosien kokemus takana.

Itse olen kolmen lapsen äiti, ja omat vauvani tarkistin jo synnytysosastolla ensimmäisen kerran. Terveinä, hyväryhtisinä he kasvavat tähän elämään kovaa vauhtia. Esikoispoikani on 206cm pitkä, ja on ollut haastetta pitää hänen ryhtinsä hyvänä.  Tyttäreni on kilpauimari, ja hänen kehonsa on melkoisella kuormituksella. Toinen poikani olisi mielellään tietokoneella koko päivän.  Keski-ikäinen mieheni on innostunut motocrossista.  Heillä kaikilla on erilaisia huollontarpeita, mutta "äiti hoitaa", niin kuin he itse sanovat.

Kenen tahansa olisi hyvä tulla vastaanotolleni tarkistuttamaan itsensä. Ennaltaehkäisyssä piilee terveen elämän salaisuus!

Mitä kiropraktikko hoitaa?

Tutkiessaan selkärankaa tai muita niveliä, kiropraktikko etsii lukkiutuneita, kiristyneitä niveliä.
Jos nikama ei enää pysty liikkumaan, jokainen kehosi liikahdus asettaa stressiä ja hiertämistä kiristyneessä nivelessä. Se ärsyttää niveleen kiputilan ja tulehdusta. Samalla kyseiseen niveleen kohdistuvat lihakset jäävät ilman työpaikkaa, joten melko pian alueella on lihasvoima heikentynyt. Jatkat edelleen päivittäistä elämääsi, mutta kipeänä, kankeana,väsyneenä ja alttiina akuutille loukkaantumiselle.

Selkäytimessä kulkevat kaikki hermosi. Nikamalukkiuma saattaa haitata läheisten hermojen toimintaa. Sitä kautta kehosi reagoi hermon toiminta-alueelta heikentyen, ärsyyntyen tai laiskistuen, riippuen tilanteesta. Kiropraktikon työkenttään toki kuuluvat kaikkien niveltesi toimivuus, mm. leukanivelen vaivat, mutta suuri vaikutusvaltainen hoitoalue on koko sinun hermostosi, johon voi vaikuttaa pitämällä selkärangan kunnossa.