Mitä kiropraktikko hoitaa?

Tutkiessaan selkärankaa tai muita niveliä, kiropraktikko etsii lukkiutuneita, kiristyneitä niveliä.
Jos nikama ei enää pysty liikkumaan, jokainen kehosi liikahdus asettaa stressiä ja hiertämistä kiristyneessä nivelessä. Se ärsyttää niveleen kiputilan ja tulehdusta. Samalla kyseiseen niveleen kohdistuvat lihakset jäävät ilman työpaikkaa, joten melko pian alueella on lihasvoima heikentynyt. Jatkat edelleen päivittäistä elämääsi, mutta kipeänä, kankeana,väsyneenä ja alttiina akuutille loukkaantumiselle.

Selkäytimessä kulkevat kaikki hermosi. Nikamalukkiuma saattaa haitata läheisten hermojen toimintaa. Sitä kautta kehosi reagoi hermon toiminta-alueelta heikentyen, ärsyyntyen tai laiskistuen, riippuen tilanteesta. Kiropraktikon työkenttään toki kuuluvat kaikkien niveltesi toimivuus, mm. leukanivelen vaivat, mutta suuri vaikutusvaltainen hoitoalue on koko sinun hermostosi, johon voi vaikuttaa pitämällä selkärangan kunnossa.  

Esimerkkejä kiropraktisesti hoidettavista hermoperäisistä vaivoista ovat mm. sydämen rytmihäiriöt, ruoansulatusvaivat, unettomuus, tinnitus, kuukautiskivut, koliikki, korvatulehduskierteet ja lasten yökasteluongelmat.